Du er her

Alecto - København - Ryesgade

Ryesgade 15-17
2200 København N
Tlf. 7011 7012

Jobcenter / anden aktør: 
Samlet: 
1.88889
Average: 1.9 (9 votes)
Indhold: 
1.88889
Average: 1.9 (9 votes)
Konsulent: 
1.9
Average: 1.9 (10 votes)
Faciliteter: 
1.5
Average: 1.5 (10 votes)

Kommentarer

Alecto's 6 ugers jobsøgningskursus i Malmøgade var en simple men effectiv indføring i at skrive ansøgninger og CV'er. Konsulenten Pernille der står for kurset har en kontant holdning til at CV'er og ansøgninger skal være præsise og målrettede. Og det formår hun faktisk at give en letforståelig og ligetil indføring i således at alle lærer at skrive effektive ansøgninger indenfor 2 uger. Resten af tiden går så med at man producere ansøgninger. Og der er tid til at hun kan give kommentarere på de ansøgninger man ønsker. Jeg lærte i al fald at kunne lave en super ansøgning på under 3 timer inkl. målrettet CV. Kurset kan anbefales når man nu er tvunget til at deltage i den slags kurser. OBS. Vær opmærksom på at der er stor forskel på det som foregår på Alecto i Ryesgade og det på Malmøgade.

Alecto sender hele tiden sms/mails om ”møder” og ”aftaler”, som de pludselig opfinder at man skulle være mødt op til. Og aftaler som de ikke har fortalt én om i forvejen. Det er ubehageligt, fordi de hver gang truer med at indberette én til a-kassen, fordi man ikke har overholdt disse ”aftaler” (Dvs trussel om at få frataget dagpengene). Jeg vil meget gerne leve op til alle krav fra systemets side. Men forudsætningen for at man kan overholde aftaler, er da at aftalerne findes i den virkelige verden. Jeg troede bare jeg var uheldig, men nu har jeg hørt det fra flere og flere efterhånden. Så gå helt uden om Alecto, hvis du foretrækker at bruge din tid på jobsøgning frem for at rette op på jobkonsulenternes mange fejl og trusler. Det tager oceaner af tid at ligge og ringe ind til a-kassen og forsikre dem om, at når de nu modtager en indberetning fra Alecto er der altså virkelig ingen hold i anklagen.

Citat om Alecto fra IAK's blog (http://get2business.wordpress.com/job-i-udlandet/evaluering-af-anden-aktor/atlecto-netcom/): Mischa: "breve modtager man dagen før man skal møde, -hvis man ikke først modtager dem dagene efter man skulle være mødt.De glemmer også at “tilmelde” klienten jobkanonen, nå ja og så ringer de før en weekend og siger man skal møde om mandagen." -- Jeg kan bekræfte, at breve/mails/sms om møder sjovt nok ofte først kommer dagen EFTER. Alecto spekulerer tilsyneladende i, at den ledige ikke KAN komme til at overholde de aftaler, som man er forpligtet til. --

Alecto (Microworld/NetCom/NewSkills): Alecto slår sig op på at være specialiserede i akademikere. Mange nyuddannede ledige har derfor valgt dem som Anden Aktør. Men virkeligheden ser dog noget anderledes ud, når man først er kommet indenfor døren på Alectos dyre adresse i det præsentable ambassadekvarter på Østerbro. Det viser sig hurtigt, at Alectos jobkonsulenter er en stab af tidligere sælgere. Konsulenterne har ikke kendskab til arbejdsmarkedet for højtuddannede. Tjek konsulenternes cv på LinkedIn - bekymrende læsning, og har da tilsyneladende heller ikke kunnet føre dem til et rigtigt job. Hos Alecto bliver de faktisk ligefrem vrede, når man interesseret spørger til, om der er nogen af medarbejderne, der har et fagligt kendskab til akademikere. Prøv det, Alectos svar er ganske underholdende: "Hos os giver vi coaching, og det behøver man ikke være faglig for at gøre. For det kan alle altså!".

billigt inventar uden ergonomi, dårligt indeklima i fugtig kælder (var det en rigtig arbejdsplads ville BST lukke det på stedet), Alectokonsulenter sjældent synlige - bortset fra Bjørg og Karen - svarer på emails to - tre dage efter de er fremsendt - hovne og tilsyneladende totalt uinteresserede i andet end at bevare egne jobs. De "eksterne" indslag varetages af...arbejdsløse eller pensionister, der har været arbejdsløse i årevis inden pensionering - virker som nepotisme. Og det er umuligt at få et klart svar på HVORFOR man skal være der i den tilsagte tid - det er forskelligt for alle og også uklart hvorfor man matches med en bestemt konsulent (der så er usynlig bagefter) Netværke...tja...men nu er det ikke alle der får en depression, bare fordi de ikke er i arbejde... alle forslag om aktivering (kurser/uddannelse) uden for Alectos eget system afvises kategorisk selv om forslaget kommer direkte fra ens a-kasse Deltagelse i Jobkanonen er "frivillig" - men har man tilmeldt sig på baggrund af de fine ord i brochuren eller på hjemmesiden, så er der mødepligt...det vidste min a-kasse ikke...og de forstår stadig ikke hvorfor...man kan jo bare lade være at melde sig til i første omgang---