Du er her

Jobcenter Odense

Tolderlundsvej 2
5000 Odense C
Tlf. 6375 6767

Jobcenter / anden aktør: 
Samlet: 
1.166665
Average: 1.2 (6 votes)
Indhold: 
1.5
Average: 1.5 (6 votes)
Konsulent: 
1.666665
Average: 1.7 (6 votes)
Faciliteter: 
1.666665
Average: 1.7 (6 votes)

Kommentarer

Det værste jeg nogensinde er blevet tvunget til er aktivering hos Odense Kommune og deres henvisning til aktivering hos anden aktør er ligeså dårlig ! Føj hvor man væmmes over at have betalt til sådan et ringe system !!!

Jeg har betalt dette bidrag siden opfindelsen og kan ikke engang få et kursus - fup og plattenslageri pengene bruges til administration og betalte pauser i det offentlige system ! Klamt system hvor pengene betales af den enkelte men misbruges af andre !

Jeg har nu været arbejdsløs i ET år. Jeg sender ansøgninger højre og venstre og har gjort fra starten af. I løbet af dette år har jeg haft 5 forskellige sagsbehandlere som alle (undtagen en) er ligeglad hvad jeg går og laver. Den ene som viste interesse og gjorde noget for at hjælpe mig på en positiv måde, er pludselig ikke længere min sagsbehandler (fandt jeg ud af ved tilfælde i sidste måned). Den sagsbehandler jeg nu har er fuldstændig ligeglad. Da jeg var til samtale hos hende sidst, havde hun en udskrift af min "plan" fra sidste år. Jeg sagde at jeg har søgt ind på en skole så min plan er ændret. Hendes svar var "ja ja, men vi gider ikke ændre det i systemet". Da jeg så deltog i det såkaldte "Jobkontakten 1" og "Jobkontakten 2" i Vindegade, så troede jeg at man kunne få noget positivt ud af det. Men nej. I Jobkontakten 1 var mine jobkonsulenter ubrugelige og kendte så godt som ingenting til regler og love. Jeg blev støttet til at gøre det ene og det andet men blev så stoppet hver gang fordi det kunne ikke lade sig gøre. I jobkontakten 2 var konsulenterne en tand bedre men havde ingen svar eller ideer til noget som helst. Hvis man bare mødte op og "stemplede ind" så var de ligeglade. Og som kronen på værket, så blev jeg ringet op af en mand fra Netto som spurgte om jeg var klar over at jeg skulle møde i aktivering om 3 kvarter. A'hva ??? Ja, ja, han og min sagsbehandler (den nyeste) havde aftalt det uden at spørge mig. Da jeg så spurgte om muligheder for arbejde sagde han at det var nul. Det var gratis arbejdskraft han var ude efter. Han var i det mindste ærlig. Jeg snakkede med 3 forskellige socialrådgivere om det kunne være rigtigt og fik det annuleret til sidst. Så, ikke regne med at få hjælp fra Jobcentret i Odense. Jeg overvejer at søge arbejde i udlandet da der ikke ser ud til at være noget at få i Danmark. :(

Det er under al kritik den måde jeg er blevet mødt på af min sagsbehandler hos Odense Jobcenter. I et forløb hvor jeg har arbejdet for mange timer, og derfor ikke har været berettiget til dagpenge, er jeg blevet indkaldt til ikke mindre end 3 møder! Når jeg har kontaktet dem og meldt afbud pga. arbejde, har min sagsbehandler ringet op gentagne gange mens jeg har været på arbejde. Fordi jeg i den periode var forhindret i at tage telefonen i arbejdstiden og deltage i møderne, blev konklusionen at der var usikkerhed om, hvorvidt jeg stod til rådighed for arbejdsmarkedet! Min sagsbehandler var desuden eminent til at demonstrere hendes overlegne magtforhold og hendes fuldstændig mangel på en ligeværdig kommunikationsevne. Har haft et deja-vu-oplevelse om, hvordan man var stillet før Socialreformen. Mit råd til alle der skal i forbindelse med Odense Jobcenter er, at gøre præcis som de forlanger.

Mødet med Jobcenter Odense har båret præg af, at medarbejderne er sat til at administrere en total umulig lovgivning. Konsulenter har hjulpet mig, når der opstod fejl, hvilket jeg er glad for.

Sidst jeg var på jobcenteret, sad jeg og læste i en brochure, hvor de søgte at sælge sig selv som vikarbureau. Eksemplerne på medarbejdere i brochuren var veluddannede mennesker med stor erhvervserfaring - altså mennesker, der hurtigt selv kan skaffe sig i arbejde. Det er fordi, der stadig gælder den regel, at jobcenteret - som engang også AF - ønsker at beskæftige sig med mennesker, der ligner en "succes." Hvor går vi andre så hen ?

Odense Kommune har bestemt at alle ledige under 30, uanset uddannelse og erhvervserfaring skal tvinges i det samme meningsløse skruebrækker-forløb, hvor man tvinges til at arbejde gratis for kommunen med arbejde, der sagtens kunne have været udført på ordinære vilkår - hvis altså ikke lige det nominelt socialdemokratiske bystyre havde besluttet de meget hellere vil bruge gratis, tvungen arbejdskraft. Den konkrete vurdering loven foreskriver er reelt afskaffet, idet alle tvinges i det samme udsigtsløse aktiverings-cirkus. Sagsbehandlerne smiler og er venlige, men deres afgørelser vækker minder om fattiggårdenes tid. De ansatte på aktiveringsfabrikken Bygningsrenovering (der i øvrigt omfatter langt mere end dét) er ubehøvlede og bedrevidende og behandler folk som andenrangsborgere. Hele tvangsaktiverings-forløbet hjælper mig ikke én millimeter i nærheden af beskæftigelse på ordinære vilkår - tværtimod tager det tid og energi fra aktiv jobsøgning.